Ziua Mediului, marcată la Biblioteca Județeană Vâlcea: „Să dăm o șansă pământului!”


În această după-amiază de 6 iunie, cu începere de la ora 17.00, sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea va găzdui o interesantă întâlnire cu temă ecologică. Cu prilejul Zilei Mediului, în citadela culturii vâlcene se va desfășura dezbaterea intitulată „Să dăm o șansă pământului!”, aflată la cea de-a VIII-a ediție. La eveniment vor participa elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului și Școala Gimnazială „Take Ionescu”.

Programul manifestării

Dezbaterea pe teme ecologice se va desfășura în intervalul orar 17.00 – 18.00, deschiderea acțiunii fiind marcată prin cuvântul inspectorului școlar de specialitate prof. Mihai Manda din cadrul IȘJ Vâlcea. Va urma prezentarea a trei videoproiecții, astfel:
• „Educația ecologică, preocupare importantă în grădinița de copii” – prof. înv. Preșcolar Elena Rotomeza, Școala Gimnazială „I. Ghe. Duca”, Râmnicu Vâlcea, Grădinița cu Program Prelungit „Traian”;
• „Copiii și mediul înconjurător” – prof. Felicia Blidaru, prof. Mihaela Bobocu, Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea;
• Piatra Târnovului – Sit Natura 2000” – prof. dr. Gheorghe Ploaie, Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea.
La finalul întâlnirii este programată o sesiune de dezbateri, cu răspunsuri la întrebările adresate. Moderator va fi prof. Gheorghe Pantelimon, vicepreședinte al Forumului Cultural și al Asociației Seniorilor.
Se cuvine să amintim și organizatorii activității cu specific educațional-informativ pe teme de ecologie: Forumul Cultural al Râmnicului, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Asociația Seniorilor din Educație. Știință, și Cultură Vâlcea. De asemenea, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea și Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” își aduc aportul pentru buna organizare a evenimentului în calitate de parteneri.