Zeci de familii din Berbești riscă să rămână izolate


Mai multe familii din Berbești riscă să rămână izolate din cauza reactivării unei alunecări de teren, produsă ca urmare a fenomenului de îngheț – dezgheț. A fost afectată platforma a două drumuri din zonă. Autoritățile județene din cadrul Prefecturii, în urma consultării cu specialiștii de la Instituția Prefectului, consideră că cea mai bună soluție o reprezintă crearea unei variante ocolitoare în zonă.
„Vorbim de reactivarea a două alunecări de teren: una în satul Valea Mare, punctul Amzulești, unde sunt 17 gospodării și drumul afectat reprezintă singura cale de acces, iar cea de-a doua alunecare se află în satul Dealul Aluniș, la un teren din zona de Nord, unde a fost distrusă rigola de beton, distrus asfaltul și sunt 28 de gospodării. Deocamdată, se circulă, noi încercăm să ținem situația sunt control intervenind cu utilajele primăriei”, a declarat, pentru cotidianul nostru, „vicele” din Berbești, Dumitru Gioga.
Din păcate, alunecări de teren s-au înregistrat și-n Berislăvești, Sălătrucel, Golești, Lăpușata, Bărbătești și Băile Olănești, în cazul ultimelor două localități circulându-se pe DN67, respectiv DN64 semaforizat.