ZĂTRENI ŞI MIHĂEŞTI, primele localităţi din judeţ care se predau crizei


Cele două UAT-uri au cerut oficial sprijin de la Consiliul Judeţean pentru a nu se scufunda taman pe final de an
Săptămâna trecută, respectiv în zilele 21 şi 26 octombrie, primăriile din Zătreni şi Mihăeşti, au solicitat, în mod oficial, intervenţia Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a putea supravieţui financiar pe final de 2022! Cele două UAT-uri au cerut în scris circa 220.000 fiecare din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia CJ Vâlcea, invocând greutăţi la cheltuielile de funcţionare şi investiţii.
Subiectul celor 440.000 lei a fost deschis şi dezbătut luni dimineaţă în cadrul şedinţei ordinare a consilierilor judeţeni la Proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului propriu al Judeţului Vâlcea, a Listei obiectivelor de investiţii ale Consiliului Judeţean Vâlcea, a Bugetelor unor instituţii publice finanţate parţial sau integral din venituri proprii, pe anul 2022.
„Nu avem alte solicitări până-n momentul de faţă legate strict de această problemă. Şi-aşa ne este extrem, extrem de greu şi nouă, Consiliului Judeţean. În luna noiembrie, asteptăm cu sufletul la gură rectificarea bugetară care ne este mai mult decât necesară pentru că-n fondul de rezervă mai sunt foarte, foarte puţini bani…”, a recunoscut Constantin Rădulescu, preşedinte CJ Vâlcea.