WEEK-END-UL A ÎNCEPUT CU VEȘTI TRAGICE: șase vâlceni infectați și-au pierdut viețile!


Este de neînțeles cum de mai există persoane în județul nostru (și în România, în general) care consideră că întreaga criză sanitară provocată de Coronavirus este doar o… conspirație mondială! Asta când, nu mai departe de vineri, 16 aprilie 2021, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au actualizat numărul persoanelor decedate în județul nostru din cauza infecțiilor cu Coronavirus. Iar cifrele prezentate sunt unele dintre cele mai îngrijorătoare de la declanșarea pandemiei (adică din ultimele 13 luni)!!! În decurs de doar câteva zile, în județul nostru au decedat alte șase persoane, numărul vâlcenilor și-au pierdut viața crescând de la 277 la 283!
Potrivit datelor DSP, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până în ziua de vineri (inclusiv), fuseseră confirmate 15.506 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

15 focare de Coronavirus sunt active în Vâlcea!

În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 243 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 22 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 204 au forme medii și 17 sunt internate în secția ATI. În acest moment, în județ, sunt 15 focare de SARS-CoV-2,  la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.
„În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 55.180 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 38.418 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 93.598 de teste in județul Vâlcea. În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 717 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 510 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică”, au transmis, vineri seara, reprezentanții DSP Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

TELVERDE la care pot fi anunțate încălcările măsurilor de protecție sanitară!

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 4 iulie 2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, au mai informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea