Week-end cu multe goluri în campionatul judeţean


L4 - 1 L4 - 2

• Posada Perișani a fost zdrobită la Horezu, Flacăra impunându-se la scor de maidan 8-2

După intermediara de la mijlocul săptămânii trecute, fotbalul de „Elită” al întrecerii județene a continuat în week-end cu meciurile etapei a V-a. A fost o rundă foarte spectaculoasă, golurile curgând „în valuri” pe majoritatea stadioanelor. Seria Nord a fost și de această la înălțime, aici marcându-se cele mai multe goluri. Terenul sintetic al complexului sportiv „Municipal” din Râmnicu Vâlcea a fost locul în care s-au înscris cele mai multe goluri, echipa mică a divizionarei secunde punctând de zece ori în poarta Forestei Malaia. De partea cealaltă, oaspeții au reușit doar golul de onoare. Un alt meci în care s-au înscris foarte multe goluri a fost chiar derby-ul etapei a V-a. Pe stadionul „Treapt” din Horezu s-au întâlnit două echipe care au dominat fotbalul vâlcean în sezoanele trecute. Campioana din 2012, Posada Perișani, a fost făcută „knock-out” de către actuala deținătoare a trofeului, Flacăra Horezu. Fotba­liștii pregătiți de antrenorul Vasile Ilinca s-au impus la o diferență ce nu mai are nevoie de comentarii, scor final 8-2. În urma acestui succes, Flacăra se menține în zona superioară a clasamentului, chiar dacă are un meci mai puțin disputat, în timp ce Posada se „prăbușește” către subsolul ierarhiei.
În alte jocuri, Cozia Călimă­nești a trecut cu un neverosimil 8-0 de Lotru Brezoi, în timp ce, „minerii” din Ocnele Mari s-au impus greu, tot acasă, în fața celor de la AS Mihăești. Într-un alt joc, disputat duminică, Topologul Galicea a oferit recital suporteri pe cocheta arenă din localitate. Fotbaliștii susținuți de viceprima­rul Florea Udrea i-au făcut o mare bucurie edilului liberal, aceștia aducând prima victorie a sezonului într-un mod cât se poate de concludent, 6-0 cu Viitorul Budești.

Clasament Seria Nord

Minerul Ocnele Mari 12p, Ste­ja­rul Vlădeşti 12p, Cozia Căli­mă­neşti 10p, Viitorul Dăeşti 10p, Fla­că­ra Horezu 9p, CSM 2 Râmnicu Vâlcea 9p, AS Mihăeşti 6p, Topo­logul Galicea 5p, Foresta Malaia 3p, AS Pietrari 1p, Hidroe­lectra Rm. Vâlcea 1p, Posada Perişani 1p, Chimia Râmnicu Vâlcea 1p, Viitorul Budeşti 0p şi Lotru Brezoi 0p.

Seria Nord: Rezultatele etapei a IV-a

CSM 2 Rm. Vâlcea – Foresta Malaia 10-1
Cozia Călimăneşti – Lotru Brezoi 8-0
Minerul Oc. Mari – AS Mihăeşti 3-2
Stejarul Vlădeşti – Hidro Rm. Vâlcea 3-1
Viitorul Dăeşti – Chimia Rm. Vâlcea 1-1
Flacăra Horezu – Posada Perişani 8-2
Topologul Galicea – Viitorul Budeşti 6-0
AS Pietrari va sta

Seria Nord: Programul etapei a V-a

Sâmbătă, 20 septembrie, ora 12.00
Cozia Călimăneşti – Flacăra Horezu
Lotru Brezoi – CSM2 Rm. Vâlcea
AS Mihăeşti – Stejarul Vlădeşti
Hidro Râmnicu Vâlcea – Viitorul Dăeşti
Chimia Rm. Vâlcea – Topologul Galicea
Duminică, 21 septembrie, ora 12.00
Foresta Malaia – Minerul Ocnele Mari
AS Pietrari – Posada Perişani
Viitorul Budeşti va sta

Șirineasa a câștigat „Jihadul” de la Popești. Echipa liberalului Dan Săraru s-a impus cu 2-1!

Trecând în Seria Sud, echipele din această au purtat, de aseme­nea, lupte grele pentru cucerirea punctelor puse în joc. Performerele etapei s-au numit Minerul Costești, „ortacii” lui Toma Peștereanu impu­nându-se la scor de neprezentare pe terenul jucătorilor de la Zorile Scundu, și Victoria Frâncești, care a ieșit câștigătoare, tot cu 3-0, din disputa de pe teren propriu cu Oltul Ionești. Un alt meci în care s-au înscris multe goluri a fost derby-ul dintre Viitorul Valea Mare și CS Mădulari, care s-a încheiat cu un rezultat surpriză. Deși pornea favorită, echipa din Mădulari nu a reușit să se impună pe terenul fotbaliștilor din comuna păstorită de edilul Constantin Briceag, partida încheindu-se cu un rezultat de egalitate, scor 2-2. Un meci care a atras atenția multor microbiști din partea de sud a județului nostru a fost cel disputat pe cocheta bază sportivă din Oteșani, acolo unde Experți 2000 Popești s-a întâlnit cu rivala locală CS Șirineasa. Deși edilul Constantin Briceag amenința echipa din comuna liberalului Dan Săraru cu dezlănțuirea unui adevărat „Jihad”, meciul s-a încheiat cu victoria grupării din Șirineasa. Actuala vicecampioană a Seriei Sud din sezonul trecut a reușit să se impună destul de greu, scor 2-1, însă punctele astfel câștigate vor conta foarte mult în economia finală a clasamentului, CS Șirineasa fiind una dintre pretendentele la câștigarea titlului județean.
Marele derby al rundei a patra din Seria Sud s-a disputat însă pe stadionul din cartierul Valea Mare din Băbeni. Acolo, trupa din oraşul liberalului Ion Bîzîc a primit replica drăgăşenenilor de la Unirea. Duelul dintre cele două grupări, ambele cu pretenţii la calificarea în play-off-ul întrecerii judeţene s-a ridicat la înălţimea numeroşilor spectatori prezenţi în tribune. Jucătorii ambelor formaţii au dat dovadă de multă determinare, implicându-se activ pentru a aduce victoria în tabăra din care făceau parte. Totuşi, deşi meciul a fost destul de echilibrat, prin prisma experienţei superioare, băbenarii au fost cei care s-au impus într-un mod destul de facil. La final, jucătorii echipei gazdă s-au impus la trei goluri diferenţă, scor 4-1. Într-un alt meci ce se anunţa foarte disputat prin prisma locurilor ocupate de cele două echipe în clasamentul Seriei Sud, Unirea Tomşani a trecut de CSC Orleşti, scor 2-0. Meciul a fost la discreţia gazdelor, succesoarea Voinţei din comuna liberalului Cârstina ridicându-se doar parţial la înălţimea aşteptărilor oficialilor acestei formaţii.

Clasament Seria Sud

CS Şirineasa 9p, Cavalerul Trac Cernişoara 8p, CS Mădulari 8p, AS Creţeni 7p, FC Băbeni 7p, Unirea Tomşani 7p, Minerul Costeşti 6p, Zorile Scundu 6p, CSC Orleşti 5p, Viitorul Valea Mare 5p, Unirea Drăgăşani 4p, Experţi 2010 Popeşti 3p, Victoria Frânceşti 3p şi Oltul Ioneşti 0p.

Seria Sud: Rezultatele etapei a IV-a

Experţi Popeşti – CS Şirineasa 1-2
AS Creţeni – Cavalerul T. Cernişoara 0-0
Unirea Tomşani – CSC Orleşti 2-0
Viitorul Valea Mare – CS Mădulari 2-2
Zorile Scundu – Minerul Costeşti 0-3
Victoria Frânceşti – Oltul Ioneşti 3-0
FC Băbeni – Unirea Drăgăşani 4-1

Seria Sud: Programul etapei a V-a

Vineri, 19 septembrie, ora 17.00
Unirea Drăgăşani – Unirea Tomşani
Sâmbătă, 20 septembrie, ora 12.00
CSC Orleşti – Experţi Popeşti
CS Şirineasa – Viitorul Valea Mare
Sâmbătă, 20 septembrie, ora 17.00
CS Mădulari – Zorile Scundu
Minerul Costeşti – AS Creţeni
Duminică, 21 septembrie, ora 17.00
FC Băbeni – Victoria Frânceşti
Cavalerul T. Cernişoara – Oltul Ioneşti