Vor veni sau nu vâlcenii la alegerile din 11 decembrie?


Sunt primari care susțin că lumea a înțeles că trebuie să vină la vot, dar sunt și aleși locali sceptici în această privință, considerând că numărul mic de alegători va fi dat fie de starea vremii, fie de starea de lehamite de tot ce e politică. Am contactat câțiva primari pentru a le afla părerile:
Alexandru Dediu (foto), edil Păușești-Măglași: „Cred că vom avea destui alegători. Totuși, oamenii au început să înțeleagă că votul lor contează, că trebuie să se prezinte la urne. Că unii parlamentari au trecut prin localități mai des, alții mai rar, asta-i societatea. În toată lumea sunt parlamentari: unii buni, alții mai puțin buni. Acum, totul depine pe cine votezi, cui îi acorzi votul tău de încredere”.
Sonia Iliescu, primar Ra­covița: „Oamenilor li s-a spus să vină la vot. Li s-a spus că indiferent de vot, el contează. Acum totul depine de starea vremii. Dacă nu va ninge, sigur vom avea ceva electorat la urne”.
Sorin Ghiță, primar Vlă­dești: „Lumea nu e încrân­ce­nată, cel puțin nu în Vlădești. Va veni la vot. Cred că deja fiecare știe pe cine va pune ștampila, s-a orientat și are o opinie”.
Nicolae Moraru, ales local Pietrari: „În general, aici în co­mună, oamenii au ieșit la vot. În ultima vreme, însă, din discuțiile purtate, am constatat că unii vor veni, alții nu, acestora din urmă fiindu-le lehamite de toată clasa politică”.
Cătălin Avan, primar Pău­șești-Otăsău: „Vine lumea la vot. Localnicii și-au dat seama cât ajutor am primit în tot ceea ce am realizat. Nu sunt mare susținător al Guvernului Cioloș, dar pe unde m-am dus, mi s-au deschis ușile. Și asta spre surprinderea mea”.
Pe data de 11 decembrie, adică duminica aceasta, vâlcenii sunt așteptați în secțiile de votare pentru a-și alege parla­mentarii.