„Visele lui Hamlet” vin la TAP


• întâlnirea actorilor cu publicul este programată joi, cu începere de la ora 19.00
Iubitorii teatrului din județul nostru vor fi din nou răsfățați, chiar acum, odată cu sosirea vremii mohorâte. Asta pentru că Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea va prezenta publicului o nouă premieră. Este vorba despre spectacolul intitulat „Visele lui Hamlet”, semnat de Florin Beciu. Momentul mult așteptat este programat joi seara, cu începere de la ora 19.00, în sala teatrului din centrul Râmnicului.

Ce veți putea vedea în acest spectacol?

În rândurile de mai jos vă prezentăm descrierea pe care reprezentanții Teatrului „Anton Pann” au oferit-o cu privire la această nouă întâlnire cu publicul din județul nostru: „Un spectacol Hamlet, ca de fiecare dată, atrage atenția. Curiozitatea este cu atât mai mare cu cât au trecut atât de mulți ani de când William Shakespeare a scris piesa, peste 400 de ani. De data aceasta, Florin Beciu vine cu ideea să ne aducă în atenție tragedia prințului Danemarcei, a lui Hamlet. Trebuie să ai curaj și să fii cel puțin nebun să mai montezi azi Hamlet. Într-un interviu acordat presei, Florin Beciu, spunea că fiecare actor și-ar dori să joace Hamlet chiar dacă ar fi și o rescriere a unor gânduri. Ideea venită din partea conducerii Teatrului «Anton Pann» a prins contur și, în urmă cu două luni, Florin Beciu s-a apucat serios de treabă. Urmându-și un vis, motivat, a încercat ca, după textul scris de Nina Mazur, dramaturg germano-ucrainian, să pună în scenă «Visele lui Hamlet». În acest spectacol îl regăsim în postură dublă, de regizor și actor”.

Interviu inedit cu regizorul

De asemenea, reprezentanții Teatrului „Anton Pann” ne-au pus la dispoziție și un interviu cu regizorul (și actorul) Florin Beciu. Acest dialog cu artistul servește drept răspunsul pe care îl vor descoperi spectatorii vâlceni când vor veni să vadă «Visele lui Hamlet» și se vor întreba dacă este un Hamlet așa cum este el cunoscut din diversele montări. Să vedem ce a răspuns Florin Beciu.
Florin Beciu: Sigur, are la bază textul original. Autoarea a pus în pagină toate remușcările, întrebările chinuitoare ale lui Hamlet într-o manieră modernă. Piesa «Visele lui Hamlet» aduce în scenă un Hamlet de acum, și aici mă refer la spațiul în care se desfășoară acțiunea, la proiecțiile video care subliniază sau ajută la descifrarea mesajului pe care vrea să-l transmită pe lângă gândurile personale ale lui Hamlet, încercă să atingă și ceea ce se întâmplă acum în spațiul politico-social global.
Reporter: Montajul video de care spuneți ajută?
FB: Ajută foarte mult, accentuează frământările atât ale personajului, cât și ale oricărui spectator în care se găsește sau regăsește un Hamlet.
R: Sigur, ne-ați stârnit curiozitatea, văd că v-a plăcut mult să puneți în scenă un vis care, iată, s-a transformat prin textul dramaturgului Nina Mazur, în «Visele lui Hamlet», rol pe care îl și interpretați.
FB: Este visul fiecărui actor sau regizor de a juca și monta, la un moment dat, Hamlet.
R: Cum s-ar zice, ai grijă ce-ți dorești…
FB: Da, mi s-a întâmplat ca acest vis să devină o realitate. Fie și un vis pe jumătate, dar dacă în vis apare Hamlet, atunci înseamnă că cineva ți-a ascultat și împlinit visul.