Vineri seara, O CRATIȚĂ CU UNTURĂ UITATĂ PE ARAGAZ a provocat explozie într-un apartament din blocul A1 (strada Doctor Hacman)


Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați în seara de vineri, 20 mai 2022 (în jurul orei 21.40), pentru înlăturarea efectelor unei explozii urmată de un incendiu. Deflagrația (de dimensiuni relativ reduse) s-a produs în Râmnicu Vâlcea, cartier Nord, pe strada Doctor Hacman (bloc A1, scara B, etajul 9). La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă de lucru la înălțime, o ambulanță SMURD și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea.

Două persoane au suferit atacuri de panică

„Ajunși la fața locului, pompierii au evacuat locatarii de pe scara pe care se manifesta incendiul, după care au pătruns în apartamentul afectat. La fața locului au constatat că flăcările s-au declanșat în zona bucătăriei apartamentului situat la etajul 9. Au fost afectate elementele de mobilier și electrocasnicele din bucătărie. De asemenea, au fost afectați pereții prin afumare și o fereastră care s-a spart. Din fericire, nu au fost persoane rănite. Două persoane au suferit atacuri de panică și ușoare intoxicații cu fum, motiv pentru care au fost evaluate de echipajele SAJ și SMURD, persoanele în cauză refuzând ulterior transportul la spital. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 22.00”, ne-au anunțat pompierii vâlceni.

„Vinovatul” – crațita cu untură uitată pe aragaz

„Din relatările proprietarului locuinței, incendiul s-a declanșat în interiorul bucătăriei, după ce a uitat o cratiță cu untură pe aragazul aprins. Căldura astfel degajată a condus la spargerea geamurilor, imitând producerea unei explozii”, ne-au mai informat pompierii vâlceni.
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea