VIN BANI MULȚI pentru „porcii crescuți în bunăstare”


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au informat că a demarat procesul de autorizare la plată pentru Măsura 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor. Este vorba despre pachetul a) – Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și despre pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, pentru cererile depuse în anul 2020.
La nivel național, suma totală autorizată la plată până la data de 1 aprilie 2021 este de 99.085.552 euro, respectiv 473.926.200 lei, pentru un număr de 465 de beneficiari care au accesat această formă de plată compensatorie în conformitate cu prevederile legislaţiei europene şi naţionale în vigoare. Valoarea în lei este calculată la cursul de schimb de 4,7830 lei/euro stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 31 decembrie 2019.
„Acordarea plăţilor compensatorii aferente Măsurii 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor se realizează în conformitate cu Fişa Măsurii 14 din Programul Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 – 2020. Misiunea noastră permanentă vizează efectuarea plăților către fermieri, în termenele prevăzute de legislația în vigoare, în mod echitabil și transparent”, au transmis reprezentanții APIA prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Serviciului relaţii cu publicul şi comunicare din cadrul APIA