Viitorii farmaciști de la „Sanitar” la „I. Gh. Duca” Horezu?


Telenovela viitorilor farmaciști de la Liceul „Antim Ivireanul” Râmnicu Vâlcea, pentru că nu putem să-i spunem altfel, continuă. Conducerea „Sanitarului”, prin vocea directorului Paula Fârtățescu, ne-a informat că, în urma unei discuții cu cei cinci, șase tineri care frecventează cursul de farmaciști, aceștia au fost de acord să continue orele la Școala Postliceală „I.Gh. Duca” Horezu. „De ce «I.Gh. Duca»? Pentru că este școală postliceală cu aceeași structură ca a noastră și-n plus examenele se dau chiar la noi, în incinta liceului. Din discuțiile purtate cu directorul școlii din Horezu, jumătate din taxe se vor plăti la noi, jumătate la ei. Dacă sunt tineri cu alte opțiuni, rămâne să negociem și cu acele școli. Oricum, joi se va decide, în Consiliul director, cum stau lucrurile. Situația este încă incertă. Am purtat discuții cu fetele doar în forma unor informări; totul se va lămuri după întrunirea ședinței de joi”, a declarat, pentru ziarul nostru, directorul Sanitarei, Paula Fârtățescu.
Reamintim cititorilor că, în urmă cu o săptămână de zile, cei șase cursanți de la „farmaciști” au fost anunțați de diriginte că este posibil ca acest curs să se suspende, din cauza numărului prea mic de participanți. Asta după ce, încă de la începutul cursului, au venit doar șase tineri. Au plătit taxele, au venit la cursuri și…iată concluzia implicării lor. Te trezești că de la stat ajungi la particular, de la farmaciști ajungi și la asistente medicale (cine vrea poate opta pentru transferarea la curs)…Ceva normal, de altfel!!!

De cealaltă parte, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, prin vocea Andrei Bică, nu se arată așa alarmată de situație și așteaptă o părere din partea directoarei Fârtățescu.