VESTE URIAȘĂ pentru județul Vâlcea!


Așa după cum v-am anunțat și marți, pe site-ul ziarului nostru, miercuri, 27 iulie 2022, de la ora 10.00, la Palatul Victoria din București s-a desfășurat ședința de Guvern. Printre numeroasele puncte pe care oamenii din Executiv le-au avut pe ordinea de zi a figurat și unul care are legătură cu județul Vâlcea. Mai precis cu partea de sănătate din județul nostru.
Astfel, la partea de proiecte de hotărâre de Guvern, la numărul 21, Executivul a avut pe ordinea de zi aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiilor din clădirea – corp principal C5 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea”. Este vorba despre un corp de clădire situat la Spitalul Vechi, pe strada General Magheru, la numărul 54.

Constantin Rădulescu: „Modernizarea Spitalului Vechi este un proiect pe care l-am început
în urmă cu patru ani și despre care astăzi pot spune că, în sfârșit, a intrat în linie dreaptă”

Mai multe informații despre această veste bună care a venit de la Palatul Victoria pentru partea de sănătate a județului nostru ne-au fost furnizate de către Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
„După mai mulți ani de muncă, documentații și alte demersuri, în ședința de guvern de miercuri a fost adoptată o hotărâre care stabilește cadrul legal pentru ca lucrările de modernizare a Spitalului Vechi să intre în procedură de proiectare și execuție. Modernizarea Spitalului Vechi este un proiect pe care l-am început în urmă cu patru ani și despre care astăzi pot spune că, în sfârșit, a intrat în linie dreaptă. Compania Națională de Investiții va organiza licitația în urma căreia peste 97 milioane lei (970 miliarde lei vechi) vor fi investiți în modernizarea clădirii, dar și în achiziționarea de aparatură medicală. Lucrările vor începe cu reabilitarea Corpului C5, respectiv a secțiilor: Oftalmologie, Psihiatrie 2, Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, precum și a Compartimentului de psihiatrie infantilă. În cadrul acestui proiect, se vor realiza și lucrări de amenajare și sistematizare a parcului existent în curtea interioară a Spitalului Vechi”, a declarat Constantin Rădulescu.
„Este o veste minunată pentru județul Vâlcea și vreau să le mulțumesc tuturor celor care de-a lungul timpului au fost alături de noi și ne-au susținut în acest demers. Voi fi prezent zi de zi în șantier după demararea lucrărilor. Investim în sănătate și fac acest lucru pentru că iubesc oamenii și vreau ca pacienții să fie primiți în condiții bune”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Vâlcea.