A FOST SEMNAT CONTRACTUL pentru modernizarea Spitalului Vechi!
Alte milioane de euro vor fi investite în Vâlcea


Luni, 30 ianuarie 2023, între Consiliul Județean Vâlcea și Compania Națională de Investiții (CNI) a fost semat contractul de proiectare și execuție lucrări la clădirea Spitalului Vechi din Râmnicu Vâlcea. Obiectivul contractului prevede, așa cum documentul semnat o arată, „Reabilitarea, modernizarea și dotarea secțiilor din clădirea corp principal C5 a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, situat în strada General Magheru, nr. 54, Municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea”.
În concrect, contractul la care facem referire presupune reabilitarea și modernizarea Corpului C5 – clădire de patrimoniu, respectiv secțiile Oftalmologie, Psihiatrie 2, Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, precum și Compartimentul de Psihiatrie Infantilă. Pe lângă lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii, proiectul, în valoare totală de circa 97 milioane lei (20 de milioane de euro), presupune și dotarea cu mobilier specific a Corpului C5, dar și amenajarea și sistematizarea parcului existent în curtea interioară a Spitalului Vechi.
„Am reușit! Zi uriașă pentru Vâlcea! Spitalul Vechi din Râmnicu Vâlcea intră în modernizare! A fost semnat contractul! Ne ținem de cuvânt! Bine faci, bine găsești!”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, la puțin timp după semnarea contractului în valoare de milioane de euro!