Veste tristă în lumea medicală vâlceană: A MURIT DOCTORIȚA Maria Murăruș


Medicul Maria Murăruș, fostă directoare a Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, a pierdut lupta pentru viață în dimineața de miercuri, 5 ianuarie 2022. Este o veste tristă pentru lumea medicală din județul nostru, dar și pentru întreaga comunitate, care a pierdut un alt profesionist din domeniul sănătății. Maria Murăruș, care avea 62 de ani, fusese internată de urgență la spital cu câteva zile înainte din cauza afecțiunilor de care suferea. Din informațiile noastre, fosta directoare a DSP Vâlcea era diagnosticată cu o boală incurabilă, însă decesul nu ar fi survenit din acest motiv, ci din cauza unei infecții intestinale (repetăm, informațiile acestea nu ne-au fost confirmate în mod oficial).
Și mai dramatic este faptul că Maria Murăruș își pierduse soțul în urmă cu aproximativ un an, el decedând din cauza complicațiilor provocate de infectarea cu Coronavirus.

Mesaj de condoleanțe din partea președintelui CJ Vâlcea

Printre miile de persoane (publice sau nu) care au transmis mesaje de condoleanțe după decesul Mariei Murăruș s-a aflat și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu. În rândurile de mai jos, redăm acest mesaj:
„Vestea că medicul Maria Murăruș, fostă directoare a Direcție de Sănătate Publică Vâlcea, a încetat din viață ne-a întristat profund. Prin plecarea sa la cele veșnice, județul Vâlcea și comunitatea medicală au mai pierdut un specialist și un om deosebit. Cuvintele sunt prea puține pentru a ne putea exprima compasiunea. Împărtășim suferința familiei sale, căreia îi transmitem sincere condoleanțe. Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace!”.