VEL PITAR – campioana economiei vâlcene în 2014


Vineri seara, Teatrul Anton Pann a fost gazda ediţiei 2014 a Topului Judeţean al Firmelor. Ca-n fiecare an, tot ceea ce înseamnă elită a economiei vâlcene şi-a primit justa recunoaştere pentru eforturile depuse. Evenimentul a stat sub semnul colosul de panificaţie VEL PITAR care a câştigat detaşat marele Trofeu după o finală cu Avicarvil SRL, Boromir IND SRL, Călimăneşti Căciulata SA şi Ciech Soda Romania SA.. Cu o cifră de afaceri de 305.238.335 RON şi un număr de 2.433 angajaţi, Vel Pitar n-a avut practic nici o emoţie pe drumul către diploma supremă. Denisa Lazăr, managerul de vânzări al firmei, a ridicat premiul. Organizatorii galei au ţinut neapărat să premieze nu numai performanţa şi excelenţa afaceriştilor vâlceni, atâţi câţi au mai rămas ei, dar şi anduranţa şi perseverenţa lor, astfel că zeci de distincţii s-au îndreptat spre firmele care, de şapte ani încoace, au rămas cocoţate pe locurile fruntaşe ale acestei competiţii.
Un capitol aparte al serii a fost premiul acordat primăriei Budeşti pentru atragerea investiţiei Faurecia, unde este aşteptată crearea a circa 1.600 noi locuri de muncă. Primarul Gheorghe Mirea a urcat pe scenă şi a primit nu numai distincţia din mâinile preşedintelui CCI dar şi felicitările şi speranţelor tuturor celor din sală pentru proiectul Faurecia.
Rezultatele Topului firmelor vâlcene 2014 au fost validate de o comisie formată din Ioan Hrebenciuc, director în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vâlcea, Ion Tănăsoiu, inspector şef, ITM Vâlcea, Gabriel Albinaru director executiv AJOFM Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, comisar şef IPJ Vâlcea, Sorin Statie, director executiv Direcţia Judeţeană de Statistică Vâlcea, Alin Voicescu, director executiv, Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea şi Valentin Cismaru, preşedintele CCI Vâlcea.
Gala a fost întregită de recitalul artistic impresionant al elevilor de la Liceul de Muzică, efort premiat cu medalii de către CCI Vâlcea.