Vâlcea la prima ediție a unei etape din cadrul Campionatului Național de Raliuri


Așa cum au ținut să precizeze organizatorii, ieri, la ora prânzului, „a avut loc prezentarea unui eveniment istoric pentru județul Vâlcea, care tinde să devină un adevărat simbol al excelenței în sporturile cu motor din România, dar și din străinătate”. Mai exact, a avut loc conferința de presă privind desfășurarea între 25 și 27 octombrie a Vâlcea Rally – Raliul Vâlcii „Magie pe macadamul vâlcean”.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, directorul general Nurvil, Mihai Văduva și președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, au scos în evidență importanța acestui eveniment ce va atrage în județul nostru și în Râmnic peste 1000 de persoane numai din cadrul echipelor participante.

Prezenți și ei la eveniment, piloții Norbert Maior (Campion European în 2023 Junior ERC) și Andrei Gîrtofan (medaliatul cu bronz în campionatul precedent), s-au arătat încântați de ceea ce oferă Vâlcea ca județ și Râmnicul ca municipiu pentru acest gen de competiție. De menționat că Norbert Maior este unul dintre cei mai valoroși sportivi ai României în 2023, fiind între cei care au primit unul dintre cele 20 de premii anuale decernate de Agenția Națională pentru Sport.