Vâlcea are vaccin hexavalent pentru toți copiii de două și patru luni


Județul Vâlcea nu a primit suficiente doze de vaccin pentru imunizarea copiilor contra difteriei, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, Hepatita B. Județului nostru i s-au alocat până acum 1927 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de două, patru și 11 luni. Potrivit declarației directorului DSP Vâlcea, dr. Lorena Mărgăritescu (foto), dozele primite ajung pentru vaccinarea copiilor din primele două categorii de vârstă și o parte din cei de 11 luni.
„Vor rămâne puțini nevaccinați și aceștia fac parte din categoria de vârstă 11 luni. Eu sper să mai primim de la Ministerul Sănătății și alte doze, mai ales că situația e destul de disputată”, a declarat, pentru ziarul nostru, dr. Mărgăritescu.
Așadar, dozele nu vor ajunge pentru imunizarea tuturor copiilor restanțieri, dar, având în vedere situația dezbătută intens și la nivel de Guvern, sigur se vor lua măsuri.
Menționăm că, la începutul acestei săptămâni, premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu producătorii de vaccinuri pentru a dezbate preîntâmpinarea crizelor de vaccin. Au fost trasate, de către primul ministru, mai multe direcții de acțiune pentru a se asigura predictibilitatea procesului aprovizionării cu vaccin.