Vaccinarea cu prima doză «a murit» la Vâlcea


Intrați în febra cumpărăturilor de Crăciun și de Anul Nou, mulți dintre vâlceni par să fi uitat aproape complet de faptul că ar fi bine (pentru ei, dar și pentru ceilalți) să mai treacă pe la centrele de vaccinare pentru a se imuniza. Nu de alta, dar prin cele mai multe dintre centrele de vaccinare din județ aproape că «bate vântul», numărul celor interesați de a se vaccina fiind foarte redus. Interes se mai manifestă în rândul celor care se imunizează cu doza «booster» (a treia), că în rest… jale mare. Pentru prima doză, numărul celor care vin zilnic în toate cele aproape 20 de centre din județ a atins noi recorduri inferioare. După cum se poate observa din imaginea pe care v-o prezentăm, pe 19 decembrie 2021, doar 59 de persoane au fost vaccinate cu prima doză (cu Pfizer și Janssen). 183 de vâlceni au venit pentru doza a doua, iar 220 pentru doza a treia (booster).
La nivelul zilei de luni, 20 decembrie 2021, numărul celor care se vaccinaseră (în județul Vâlcea) cu cel puțin o doză ajunsese la peste 143.000 (dintr-un total eligibil de aproximativ 340.000 de persoane).
În concluzie, pentru cei mai mulți dintre vâlceni pandemia a luat din nou sfârșit (ca și în urmă cu vreo șase luni, în perioada de vară), ei fiind «treziți» prin octombrie, când valul de infectări a trecut, în destule cazuri, și peste rudele, prietenii, cunoscuții celor care «uitaseră» că există pandemie!