La finele săptămânii trecute, SÂNGE DE RĂZBOINICI pentru vâlcenii în suferință


Militarii Centrului de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”, alături de reprezentanții Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” – Sucursala Vâlcea au donat sânge în perioada 14-16 decembrie 2021
Gest umanitar al militarilor vâlceni! AMVVD Filiala Vâlcea și Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” au organizat o acțiune de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sangvină din Râmnicu Vâlcea.
„Sângele este apanajul vieții. El reprezintă elementul fundamental al ciclului de funcționare organică fiind, totodată, indispensabil dimensiunii existențiale terestre. Într-o atmosferă destinsă datorată personalului deosebit de binevoitor al Centrului de Transfuzie Sangvină și profesionalismului tuturor celor care deservesc acest Centru, donarea devine, pe lângă toate beneficiile cunoscute, o activitate deosebit de plăcută și un excelent prilej de a face o faptă bună semenilor noștri. Am părăsit noul și modernul Centru de Transfuzie Sangvină cu un sentiment de satisfacție deosebită, sentiment oferit de gândul că am făcut ce era necesar pentru ca vieți omenești să poată fi salvate prin gestul nostru atât de firesc și natural”, a declarat maiorul Gabriel Slabu, președinte AMVVD Vâlcea.
La sfârșitul campaniei, comandantul centrului, locotenent-colonelul Marius Gâju, a dorit să le mulțumească tuturor celor care au donat sânge și a menționat faptul că militarii vâlceni vor continua să sprijine populația cu toate resursele, inclusiv prin acțiuni de donare de sânge.