UNDĂ VERDE pentru câte o creșă în Râmnic și Drăgășani


 Ministerul Dezvoltării a aprobat construcția a 138 de creșe noi, la nivel național

Primele 138 de creșe noi, moderne, la nivel național au depășit stadiul aprobărilor oficiale și, conform ordinului de ministru, în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creșă. Urmează să fie aprobate și alte cereri, astfel se vor putea construi creșe și în orașele mai mici și, unde se justifică, și în mediul rural.
Pe listă au intrat și Râmnicu Vâlcea și Drăgășani, adică orașele principale din județ în condițiile în care există doar 386 de creșe acum, în România. În prima fază, a fost aprobată construirea unei creșe în fiecare municipiu din țară și a două clădiri de creșe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori.
Ordinul de ministru permite construcția unor creșe noi în 102 municipii din toată țara și cele 6 sectoare ale Capitalei, dacă autoritățile locale depun, și pentru cele 91 de proiecte aprobate, cerere completă în acest sens, incluzând terenul disponibil pentru construcție și justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate.
Argumentul cel mai important este că finanțarea necesară este asigurată de minister, din bugetul propriu, urmând să se finanțeze alte 110 creșe eficiente energetic prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Autoritățile locale pot depune în continuare cereri.
Pe baza ordinului de ministru se vor putea semna, la începutul anului viitor, primele contracte cu constructorii. Astfel, se va putea începe construcția primelor creșe din Programul național de construire de creșe al Ministerului Dezvoltării.
Sursă foto: Arhivă