DOUĂ BLOCURI ANL se vor construi în partea de vest a Râmnicului


În prezent, la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) se află în desfăşurare licitaţia pentru desemnarea constructorului celor două blocuri ce urmează a fi ridicate pe strada Ştirbei Vodă, nr. 111A, pe un teren pus la dispoziţie de către Primăria Râmnicu Vâlcea. Cele două imobile vor fi compuse din 36 de unităţi locative (3 garsoniere, 21 de apartamente cu 2 camere şi 12 apartamente cu 3 camere).
La selecţia organizată de către agenţia din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei s-au înscris nouă competitori. Dacă nu vor apărea întârzieri ca urmare a unor contestaţii, lucrările la cele două imobile pot demara în această vară.
Finanţarea pentru realizarea imobilelor este asigurată de la bugetul de stat, primăriei municipiului revenindu-i doar lucrările de sistematizare verticală, căi de acces, spaţii verzi, racorduri la utilităţi, iluminat public etc.. Acestea sunt estimate prin Studiul de Fezabilitate (SF) la valoarea de 1,7 milioane lei, bani ce vor fi prinşi în buget în funcţie de stadiul lucrărilor de construcţie a celor două blocuri.
În prezent, în evidenţele Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea există peste 360 de solicitări de locuinţe ANL în regim de închiriere pentru tineri.
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea