Un veteran din Băbeni ÎMPLINEȘTE O SUTĂ DE ANI! Primăria i-a pregătit mai multe surprize


Ziarul nostru continuă să vă țină la curent cu evenimente din viețile unora dintre cei mai respectabili locuitori ai județului nostru: puținii veterani din Cel de-Al Doilea Război Mondial care au mai rămas în viață. Au fost peste 30 la începutul anului 2022, iar acum, la început de septembrie, abia dacă au mai rămas 20.
Următorul veteran care împlinește venerabila vârstă de o sută de ani este lt. col. Marin T. Mastraghin (foto, în stânga imaginii) din orașul Băbeni, născut pe 1 septembrie 1922. Administrația locală i-a pregătit mai multe surprize celui mai tânăr centenar al orașului, veteranul urmând să fie sărbătorit la sfârșitul de săptămână care urmează, atunci când toată urbea va fi în sărbătoare, cu prilejul zilelor localității.

Ștefan Bogdan: „Feciorul orașului nostru este o figură de om!”

Într-o declarație pe care a oferit-o pentru ziarul nostru, primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan (foto, în dreapta imaginii), ne-a dezvăluit câteva dintre surprizele pe care, alături de consilierii locali, le-a pregătit pentru sărbătorirea militarului centenar. Cu mult umor, edilul șef a spus că «feciorul orașului» merită o aniversare ca la carte, după o viață ce poate fi considerată un model pentru cei tineri.
„Ne bucurăm să avem în localitate oameni precum domnul Mastraghin. Viața dumnealui poate fi considerată una model pentru tinerii din ziua de astăzi. Îl cunosc de multă vreme pe domnul Mastraghin și pot să vă spun că feciorul orașului nostru este o figură de om! Mai și glumim, este adevărat, dar dacă l-ar vedea cum merge chiar și pe bicicletă, probabil așa ar spune multă lume, că este o figură de om! (…) Din partea Primăriei Băbeni și a Consiliului Local, îi vom acorda o diplomă și o sumă de bani. Nu vă spun exact ce sumă, dar vă spun că va fi peste 5.000 de lei. La aniversarea ce se va desfășura în cadrul Zilelor Orașului Băbeni vom avea și tort și șampanie. O petrecere în toată regula pentru domnul Mastraghin! Îi doresc multă sănătate și să îl țină Dumnezeu cât mai mult printre noi! Avem nevoie de astfel de exemple!”, ne-a declarat Ștefan Bogdan, primarul orașului Băbeni.