Un vâlcean, nominalizat de Forbes între cei mai cunoscuți tineri europeni


• Ionuț Budișteanu a primit această prețioasă distincție fiindcă, prin intermediul startup-ului său, produce și exportă roboți industriali
BUDIȘTEANURecent, cunoscuta revistă americană Forbes a făcut publică lista celor mai cunoscuți tineri europeni din domeniul industrial. Printre aceștia, se află și Ionuț Budișteanu, un tânăr râmnicean pasionat de informatică, programare, algoritmi și, în ultimii ani, robotică. În vârstă de numai 22 de ani, Ionuț este student la Universitatea București, în trecut el fiind elev al liceelor „Mircea cel Bătrân” și „Oltchim”, ambele din Râmnicu Vâlcea. Chiar dacă este plecat în Capitală, tânărul a rămas foarte implicat în viațabudisteanu socială din Râmnic. Spre exemplu, anul trecut, cu prilejul acțiunii școlare „Săptămâna altfel”, acesta a răspuns fără ezitare invitației directorului Bibliotecii Județene, Remus Grigorescu (foto alăturat), de a le vorbi elevilor vâlceni despre avantajele unei cariere în domeniul IT.
Revenind la recenta nominalizare făcută de Forbes, Ionuț Budișteanu a scris, pe pagina sa de socializare, câteva rânduri legate de acest aspect: „Am aflat cu bucurie că am fost nominalizat de către revista americană Forbes ca unul dintre cei 30 cei mai importanţi tineri europeni sub 30 de ani în domeniul Industrial datorită startup-ului fondat VisionBot în Romania, producând roboţi industriali. Deci, se poate şi din România, nu numai din străinătate! http://www.forbes.com/pictures/mfg45jmhm/ionut-budisteanu-22/ Alături de mine se află şi Cornel Amariei, care este stabilit în Germania”.