Un an de la trecerea în eternitate a lui Gheorghe DINESCU


În data de 6 noiembrie 2021, Uniunea Generală a Pensionarilor din România – Filiala Vâlcea, prin cei peste 20.000 de membri ai săi, comemorează un an de la trecerea în eternitate a celui ce i-a fost preşedinte timp de 12 ani. S-a stins, în circumstanţe insuficient cunoscute de familie, cu atât mai puţin de noi, ceilalţi, în dimineaţa zilei de 6 noiembrie 2020, în ambulanţa care îl transporta de la Spitalul Horezu la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea.
Fiului, unul singur dintre cei trei, căruia i s-a permis să-l recunoască şi să-l ridice de la morga spitalului, i s-a pus în vedere, sub semnătură, să-l transporte la cimitir pe cel mai scurt traseu şi să-l înhumeze imediat, fără deschiderea sicriului, asemenea tuturor celor ce şi-au dus pe ultimul drum plecaţii pentru totdeauna ai ultimilor doi ani, victime ale virusului ucigaş în serie al planetei. A fost înmormântat, ca în vremuri de război, în ziua următoare, când nici nu se luminase bine, singura oră la care groparii Cimitirului Cetăţuia nu erau planificaţi pentru altă înmormântare.
Dispărut fulgerător şi nedrept dintre noi, Gheorghe DINESCU rămâne în conştiinţa celor ce l-au cunoscut un exemplu de dăruire, luptător neobosit pentru drepturile legitime ale persoanelor vârstice, în general, ale pensionarilor, în special.
Prin tot ce a întreprins ca preşedinte al UGPR Filiala Vâlcea şi vicepreşedinte al UGPR Naţional, Gheorghe DINESCU a luptat pentru condiţia şi statutul pensionarului. A arătat că pensia nu reprezintă un act de mărinimie al guvernanţilor acordat celor ce au reuşit să treacă de 65 de ani, ci restituirea treptată a depunerilor acestora la Fondul Naţional de Pensii, din propriul salariu, pe tot parcursul activităţii. A plecat din această lume mâhnit de puţinul pe care l-a realizat pentru trăitorii de azi-pe-maine din pensii contributive după o viaţă de muncă.
Recunoştinţă veşnică din partea UGPR Vâlcea celui ce, cât a trăit, nu a cunoscut odihna!