Uite alegerile, nu-s alegerile


• lupta pentru conducerea AJF Vâlcea ar putea să fie tranşată tocmai în instanţă

Fotbalul vâlcean se pregăteşte să dea în clocot! Pe 28 februarie, delegaţii cluburilor din sportul-rege judeţean sunt chemaţi la Sala Sindicatelor pentru a alege viitorul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Numai că, deşi în luptă s-au înscris doar doi candidaţi, un scandal monstru a cuprins deja cel mai înalt for fotbalistic de la nivel judeţean. Pe lângă preşedintele în exerciţiu, Constantin Pintilie (foto sus), pentru cea mai înaltă funcţie din organigrama AJF şi-a anunţat intenţia de a candida şi arbitrul de Liga I ComanescuAdrian Comănescu (foto jos). Acesta din urmă s-a lovit însă de o prevedere a unui articol din statutul de funcţionare a AJF, care i-ar interzice posibilitatea de a candida la funcţia de preşedinte. Astfel, conform explicaţiilor venite dinspre Biroul Executiv al forului fotbalistic vâlcean, Adrian Comănescu nu ar îndeplini condiţia de a avea cel puţin patru ani petrecuţi în funcţii de conducere la nivelul echipelor de club sau în alte instituţii cu caracter sportiv.
În aceste condiţii, până la elucidarea misterului ce pare să fi învăluit AJF-ul vâlcean, alegerile din 28 februarie sunt în pericol de a nu se mai desfăşura. Adrian Comănescu şi-a mainifestat deja intenţiile de a apela la instanţă în cazul în care nu va fi lăsat să candideze. Rămâne de văzut care va fi deznodământul acestei poveşti şi, mai ales, care va fi modalitatea de alegere a viitorului preşedinte: simpla numire în funcţie a lui Pintilie pe 28 februarie (în calitate de unic candidat) sau o luptă de gherilă, în care justiţia va avea ultimul cuvânt.

Cinci candidaţi pentru două posturi de „vice”

De asemenea, alegerile programate la finalul săptămânii viitoare vin cu o miză deosebită pentru cei cinci candidaţi la funcţia de vicepreşedinte al AJF Vâlcea. Pentru cele două locuri urmează să se lupte Nicolae Chiriţă (actualul vicepreşedinte), Daniel Demetrescu (actualul secretar general), Nicon Diaconeasa (preşedintele echipei de Liga a IV-a CSC Orleşti), Dumitrul Drăgănescu (preşedintele echipei de Liga a V-a Forestierul Romani) şi Grigore Tomoioagă (fost preşedinte al Comisiei de Arbitri din cadrul AJF Vâlcea). Ar mai fi de amintit faptul că primarul comunei Şirineasa, Dan Săraru, vicepreşedinte al AJF în ultimii patru ani, a decis să nu mai candideze pentru obţinerea unui nou mandat.