Trei bărbați, depistați pescuind ilegal


• doi cetățeni din Drăgășani, pescuind cu trei plase de tip setcă monofilament și unul din Băbeni s-au ales cu dosare penale

Jandarmii vâlceni au executat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe râul Olt, în zona localităţilor Orleşti şi Drăgăşani la solicitarea inspectorului piscicol din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Mehedinţi – Filiala Oltenia, acţiune în urma căreia au fost depistaţi doi bărbaţi care pescuiau ilegal în apele râului Olt, cu ajutorul unei bărci pneumatice şi trei plase de pescuit de tipul setcă monofilament. În jurul orei 15:00,  doi bărbați domiciliaţi în municipiul Drăgăşani au fost observaţi de jandarmi pe malul drept al râului Olt, în dreptul municipiului Drăgăşani, în timp ce  întindeau dintr-o barcă plase tip setcă.  Jandarmii au intervenit şi i-au invitat la mal pe pescari care le-au spus că nu deţin licenţă de pescuit şi că ştiu că plasele pe care le folosesc la pescuit sunt interzise la deţinere. Acestora le-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. Uneltele folosite la săvârşirea faptei (3 setci monofilament de aproximativ 120 m, având ochiurile de 1,6 cm X 1,6 cm şi o barca pneumatică inscripţionată KINGFISHER prevăzută cu două vâsle din lemn confecţionate artizanal) au fost ridicate în vederea confiscării şi au fost predate inspectorului piscicol din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Mehedinţi – Filiala Oltenia.

Actele de constatare au fost înaintate poliţiştilor din cadrul Poliţiei Drăgăşani pentru continuarea cercetărilor. În aceeași zi, jandarmii au dat peste un bărbat  din Băbeni ce pescuia ilegal. Acesta pescuia cu ajutorul unei undiţe pe care avea montată o plasă monofilament tip paraşută de 2 X 2 m cu ochiuri de 3,5/3,5 cm. Bărbatului i-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament faptă prevăzută şi pedepsită de art. art. 64, lit. k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele folosite la săvârşirea faptei au fost ridicate în vederea confiscării şi vor fi predate împreună cu actele de constatare  întocmite Poliţiei Băbeni pentru continuarea cercetărilor.