Toamna electorală a început deja în zona Horezu: Tandemul Bănacu-Peştereanu sună mobilizarea pentru „deputatul” Pearcu!


primarii din Bărbăteşti şi Costeşti sunt decişi să-şi ajute colegul veteran din Tomşani să ajungă în Parlament şi mizează pe sprijinul altor 8-10 edili din zonă pentru un loc eligibil

După cum vă informam şi în ediţiile anterioare, cei doi primari pesedişti şi-au anunţat demult sprijinul pentru ca Dumitru Pearcu, edilul Tomşaniului din anul 1989, să acceadă în legislativul ţării, la toamnă. Acum, când diferite liste de candidaţi au ajuns în presa locală, faptul că primarul veteran nu pare nici pe departe pe un loc eligibil, a ridicat imediat temperatura politică din zonă. Constantin Bănacu şi Toma Peştereanu au demarat o campanie printre confraţii de partid şi nu numai care conduc administraţiile locale din colegiu: „Scoaterea lui Dumitru Pearcu în afara locurilor eligibile de Parlament ar fi o palmă pentru primarii din zonă. Încă o palmă, mai bine zis. Pentru toţi, nu doar pentru pesedişti! De peste 25 de ani, cu foarte mici excepţii, noi n-am fost absolut deloc reprezentaţi în Parlament. A venit vremea ca şi vocea noastră să conteze şi să fie luată în serios. Cum să se întâmple acest lucru mai bine decât să ne trimitem unul dintre noi acolo unde se fac toate cărţile?! Pe cel mai experimentat şi cel mai energetic, unul despre care să fi sigur că are habar despre zona asta uitată de parlamentarii de după 1989. Conducerea partidului e demult la curent cu această doleanţă a noastră şi ,până nu e ceva oficial, refuz să cred că şi-ar bate încă o dată joc de noi şi să ne trimită nişte anonimi pe cap să-i facem parlamentari…” ne-a explicat şeful administraţiei din Bărbăteşti.

Bănacu şi Peştereanu spun că demersul lor vizează cooptarea a minim 10 primari de prin părţile locului, indiferent de culoarea lor politică, şi a unui sprijin de circa 25.000 de voturi. Rămâne de văzut dacă acest current va creşte în săptămânile viitoare şi, mai ales, dacă va avea succesul dorit.