Tinerii vâlceni, invitaţi să participe la „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”


Marinescu
• evenimentul va avea loc în perioada 19-23 noiembrie, la Complexul „Romexpo” din Bucureşti
Ministerul Tineretului şi Sportului organizează, în perioada 19-23 noiembrie 2014, la Complexul Expoziţional „Romexpo” din Bucureşti, cea de a XII-a ediţie a „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”. Salonul se desfăşoară în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură”. Cu această ocazie, vor avea loc expoziţii de invenţii şi idei, vernisaje, conferinţe, mese rotunde şi dezbateri pe diferite domenii ale educaţiei, culturii şi ştiinţei, ale economiei creative. Grupul ţintă este compus din tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare. Această iniţiativă îşi propune să promoveze şi să încurajeze tinerii în domeniul Inventică şi Creaţie Ştiinţifică.
La acest concurs vor participa tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează în secţiunile:
1) Ştiinţe aplicate (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.)
2) Tehnologia informaţiei (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)
3) Creaţie tehnică (de produs, de interior, grafic design etc.)

Selecţia participanţilor

Aceasta se va face în baza următoarelor documente:
A) Formular tip de înscriere;
B) Document de identitate (CI) – în copie;
C) Curriculum – Vitae (CV).
Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: salon.national2014@mts.ro, având inscripţionată, în câmpul, „Subiect”, menţiunea: „Înscriere Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”, până  vineri, 10 octombrie.
„Invit toți tinerii din județul nostru să participe la acest concurs. Este o oportunitate de a se lansa în domeniul științific, de cercetare și inovație. Cei care doresc să participe pot obține detalii suplimentare la numărul de telefon 0250.734.314 sau la Sala Sporturilor Traian, situată în strada Nicolae Bălcescu, nr. 24. În cazul selectării dosarului, cazarea şi, parţial, transportul participanţilor se asigură de către Ministerul Tineretului şi Sportului. Numărul tinerilor care participă în echipă este de maxim trei. Aceştia pot fi însoţiţi, eventual, de un profesor”, ne-a comunicat directorul DJST Vâlcea, Bogdan Marinescu.