Timp de două săptămâni, Vlădești, gazda expoziției de artă fotografică „Etnografica”


Expoziția de artă fotografică „Etnografica” a poposit și-n localitatea păstorită de edilul Adrian Cosac. La finele săptămânii trecute, în Căminul cultural din Vlădești, s-a desfășurat deschiderea primei ediții a expoziției de artă fotografică „Etnografica”, eveniment organizat sub patronajul Asociației Internaționale de Fotografie „Euro Foto Art”. Reprezentantul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, Valeriu Ciurea, a adus câteva fotografii în Vlădești, fotografii aparținând unor pictori premiați la Salonul Național de Etnografică.
„Această expoziție de artă fotografică a avut loc la Slatina, am adus-o la Vlădești, unde va sta două săptămâni, după care mergem mai departe în orașele câștigătorilor Salonului Național de Etnografică. Premiul I a revenit lui Both Gyula din Târgu Mureș, premiul II lui Zsuzsanna Fodor din Miercurea Ciuc, premiul III lui Marius Cinteză din București, iar mențiuni au primit Marius Cinteză și Ovi D. Pop. Am venit în Vlădești la solicitarea domnului Constantin Țanea, mai ales că fusese renovat și Căminul cultural”, a declarat Valeriu Ciurea.
Olăritul de Vlădești este renumit în țară, mai ales că, după moartea cunoscutului Dumitru Șchiopu, familia Pătru depune toate eforturile pentru a o duce mai departe. Cu această ocazie, edilul din Vlădești, Adrian Cosac, a ținut să le mulțumească tuturor pentru ceea ce fac pentru dezvoltarea olăritului, mai ales că familia Pătru poate fi găsită zilnic în atelierul de olărit, unde primește copiii și îi învață tehnica. Expoziția cu obiecte din ceramică din Vlădești a fost vizitată și de către ambasadorul Palestinei.
Expoziția de artă fotografică conține fotografii cu obiceiuri, tradiții, dar și portrete. Inițiativa acestei expoziții a aparținut celui care se ocupă de Căminul cultural, de promovarea culturii locale, restaurator la Muzeul Satului vâlcean, Constantin Țanea.
Totodată, precizăm că evenimentul a fost organizat de: Consiliul local Vlădești, Primăria Vlădești, Consiliul Județean Olt, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, Muzeul „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, Muzeul Satului Bujoreni, cu sprijinul Asociației „Euro Foto Art” și Clubului fotografic „Alutus” Slatina. Un sprijin a fost oferit și de către Ioan Ciobotaru, președintele fotoclubului Floarea de Colț Vâlcea.