SFÂNTUL SISOE ȘI-A FĂCUT DE CAP în Roșiile. Pe timp de furtună, o casă a luat foc!


În dimineața de 6 iulie 2022, zi în care creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Sisoe (sfânt despre care, în tradiția populară, se crede că are legătură cu furtunile și cu fulgerele), în satul Romanești din comuna Roșiile s-a dat alarma. Pompierii din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați, în jurul orei 05.30, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit și la anexe gospodărești.

Două ore a durat lupta cu flăcările

„Flăcările s-au declanșat la o casă, iar din cauza distanței foarte mici existentă între aceasta și anexe, s-au propagat cu repeziciune la întreaga gospodărie. Pentru salvarea gospodăriei, la fața locului au acționat trei echipaje de stingere. Până la lichidarea incendiului, au ars: structura din lemn a locuinței în suprafață de aproximativ 120 mp.; un fânar construit din cărămidă și suprastructură din lemn, cu acoperiș din lemn și învelitoare din placi de azbociment, în suprafață de aprox. 40 mp; două anexe; și un alt fânar construit din cărămidă cu învelitoare din tablă în suprafață de aprox. 80 mp. După aproximativ două ore, de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Din fericire, nu a fost nimeni rănit”, au anunțat pompierii vâlceni.
În context mai este de amintit că, așa cum arată cercetările preliminare efectuate de pompieri la fața locului, incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unei descărcări electrice din atmosferă (trăsnet), în urma instabilității atmosferice produsă sub incidența Codului Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil la acea oră în zona comuna Roșiile.
Notă: Titlul acestui material reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al ISU Vâlcea