Serviciul Județean Anticorupție, la dispoziția vâlcenilor!


În vederea asigurării transparenţei instituţionale şi creşterii conştientizării publicului cu privire la necesitatea de a acţiona responsabil împotriva faptelor de corupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea readuce în atenţia cetăţenilor instrumentele pe care le poate utiliza în acest sens, precum şi informaţiile referitoare la competenţele instituţionale.
Astfel, Direcţia Generală Anticorupţie este structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie în rândul personalului ministerului. D.G.A. este subordonată direct ministrului Afacerilor Interne. Având calitatea de poliţie judiciară, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie sunt coordonaţi, sub aspect procedural, de procurorul de caz, în desfăşurarea anchetelor.

Bine de știut: principalele atribuţii ale D.G.A.

• întreprinde măsuri specifice pentru investigarea infracţiunilor de corupţie săvârşite de personalul M.A.I.;
• primeşte plângerile/petiţiile cetăţenilor;
• îndeplineşte activităţi de poliţie judiciară, conform legii;
• organizează şi îndeplineşte activităţi de testare a integrităţii personalului;
• îndeplineşte activităţi de prevenire a corupţiei.
La nivelul judeţului Vâlcea, funcţionează Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, cu sediul în Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea, strada Calea lui Traian, nr. 95. Pentru contact puteţi apela numerele de telefon 0250.703.260 (şi fax) şi 0250.703.263 sau puteţi folosi adresa e-mail valcea.dga@mai.gov.ro.
Programul de relaţii cu publicul este zilnic, la sediul serviciului, între orele 08.30 – 16.30, iar luni până la orele 18.30. De asemenea, cetăţenii care vor să sesizeze fapte de corupţie ale funcţionarilor M.A.I., o pot face în fiecare zi de miercuri, între orele 12.00 – 15.00, în cadrul programului de audienţe care se desfăşoară la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Vâlcea, etajul 4, camera 48.
Tot la nivelul D.G.A. funcţionează un Call-Center anticorupție gratuit: 0800.806.806, linie telefonică apelabilă non-stop.

Programul de audiențe

• directorul general al D.G.A. – în prima zi lucrătoare de miercuri din lună, între orele 12.00 – 15.00;
• directorul general adjunct al D.G.A. – în prima zi lucrătoare de luni din lună, între orele 12.00 – 15.00;
• directorul general adjunct al D.G.A. – în prima zi lucrătoare de marți din lună, între orele 12.00 – 15.00;
• directorul Direcţiei Investigaţii – în fiecare zi de luni între orele 09.00 – 12.00;
• directorul Direcţiei Anchete – în fiecare zi de marţi între orele 09.00 – 12.00;
• directorul Direcţiei Prevenire – în fiecare zi de miercuri între orele 09.00 – 12.00;
• directorul Direcţiei Suport – în fiecare zi de joi între orele 09.00 – 12.00;
• şeful Serviciului Relaţii cu Publicul – în fiecare zi de vineri între orele 09.00 – 12.00.
Programarea în audienţă se poate face la numărul de telefon 021.3322654.
„Solicitarea primirii în audiență se face prin cererea de primire în audiență, care se formulează în scris și trebuie să conțină datele de identificare ale solicitantului și obiectul solicitării. Ne dorim, prin acest demers, să aducem în atenţia opiniei publice, societăţii civile, cetăţenilor, tuturor celor care beneficiază şi utilizează serviciile asigurate de lucrătorii M.A.I., că pot să se adreseze structurii noastre cu încredere, întrucât doar împreună putem acţiona împotriva faptelor de corupţie”, au informat reprezentanții Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea