Senatorul vâlcean Laurenţiu Coca s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan


coca

„În urma delegării de către domnul Ilie Sârbu, liderul Grupului Parlamentar PSD am participat în calitate de vicelider alături de preşedintele Senatului României la întâlnirea cu domnul Emar MAHARRAM Oglu MAMADZAROV, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan.
Relaţiile bilaterale şi schimburile economice dintre România şi Azerbaidjan au toate premisele să se dezvolte. S-a discutat despre o serie de perspective economice şi despre prezenţa firmelor azere în România. Probabil cea mai cunoscută este societatea Socar, care deţine o reţea de distribuţie a produselor petroliere. Trebuie spus că sunt o serie de firme româneşti care au o prezenţă importantă în Azerbaidjan. Sunt câteva proiecte mari, cum este proiectul pentru gaze naturale lichefiate, care ar putea fi o oportunitate pentru Azerbaidjan să îşi dezvolte pieţele de desfacere, iar, pentru România, ar fi important pentru a elimina dependenţa faţă de o singură sursă de import pentru resurse naturale, cum este gazul natural.
Azerbaidjan a devenit de curând membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, ceea ce facilitează realizarea acordului comercial cu U.E. La fel de important este pentru Azerbaidjan să obţină liberalizarea regimului de vize, care va facilita atât mobilitatea cetăţenilor în ambele sensuri, cât şi mobilitatea oamenilor de afaceri, lucru esenţial pentru dezvoltarea economică.
La rândul său, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan a reamintit că România a fost cea de-a doua ţară din lume care a recunoscut independenţa Azerbaidjanului”, a declarat Laurenţiu Coca.