Șefa învățământului vâlcean, Andra Bică, dă asigurări:


Fără automate de cafea în vizorul elevilor și fără alimente nesănătoase în chioșcuri
A fost nevoie de trei controale pentru ca toate unitățile de învățământ să se conformeze pentru a nu mai avea la vederea elevilor automate de cafea, iar chioșcurile din incinta școlilor să nu mai comercializeze alimente nesănătoase. Avem ceva semne de îndoială că lucrurile nu sunt chiar în regulă, dar, până la probe, dăm crezare șefei învățământului vâlcean, Andra Bică, care susține că nu mai sunt nereguli.
„S-au verificat 120 de unități școlare, fără grădinițe și Centrul de Incluziune Socială Băbeni, unde nu există automate de cafea. Unele automate au fost mutate în spații unde elevii nu au acces, altele au fost ridicate de firmele care le administrau. La Școala nr. 13, unde automatul de cafea se află în curte, fisele sunt vândute de administratorul societății respective, care susține că nu dă fise elevilor”, a declarat Andra Bică.
Acum, chiar și prefectul s-a sesizat considerând că nu te poți încrede așa ușor în declarațiile celui care gestionează automatul.

Polemici pe produsele de patiserie și cafea…

La Școala „Take Ionescu”, chiar în curte, se află un magazin alimentar ce comercializează produse de patiserie. Conducerea școlii a notificat societatea respectivă să intre-n legalitate. Din păcate, au apărut polemici legate de acest subiect.
„Ne-am trezit cu societăți ce comercializează produse de patiserie că, de fapt, o parte din acestea sunt sănătoase. Ideea este că astfel de produse sunt interzise spre vânzare la vrac. O spune clar Legea nr. 123/2008. Există o listă la Ministerul Sănătății, iar multe dintre produsele amintite nu sunt etichetate. Au venit și administratorii automatelor de cafea să facă scandal: cafeaua, spun ei, e aliment”, a declarat Cristina Tătaru, comisar șef Protecția Consumatorilor Vâlcea.

Ghinion!
Controale când școlile sunt închise
Ca la noi la nimeni. Tocmai într-o zi de vineri, când era cerc pedagogic, comisarii Protecției Consumatorilor Vâlcea s-au deplasat în teren pentru controale la școli. Ghinion! Școlile erau închise.