Dosare penale, în urma controalelor din trafic


Recent, polițiștii vâlceni au întocmit din nou dosare penale pentru neregulile constatate în trafic. Mai întâi, pe 19 noiembrie, polițiștii orașului Horezu au depistat în trafic, pe raza comunei Stoenești, pe Drumul Național 67, un bărbat cu vârsta de 39 ani, domiciliat în Bunești, care se afla la volanul unui autoturism, deși avea autorizația de circulație provizorie expirată din 29 octombrie. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.
Ulterior, în dimineața zilei de 19 noiembrie, polițiștii Secției 7 Măldărești au oprit pentru control, pe Drumul Județean 646, pe raza comunei Tomșani, un bărbat cu vârsta de 60 de ani, domiciliat în comuna Verguleasa, județul Olt. În urma verificării cu aparatul etilotest, a reieșit că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de 0,44 ml/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele bărbatului.

În Alunu, tânăr alcoolic, fără permis și cu numere false, prins la volan

În noaptea de duminică spre luni, polițiștii orașului Berbești au depistat în trafic, în comuna Alunu, un bărbat cu vârsta de 25 de ani, domiciliat în comuna Baia de Fier, județul Gorj, care avea o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, el nu deținea permis de conducere, tânărul prezentându-se sub o identitate falsă. Mai mult, autovehiculul condus nu era înregistrat, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare erau false. În acest caz, prin intermediul unui comunicat de presă, polițiștii vâlceni au anunțat continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și falsul privind identitatea.