Școlile participante la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”, premiate de ISU Vâlcea


• elevii Liceului „George Țărnea” din Băbeni au triumfat în ambele probe

Vinerea trecută, la Liceul Tehnologic „Ferdinand I” din Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat concursul tehnico-aplicativ cu teme de protecţie civilă intitulat „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Acesta a fost organizat cu implicarea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.
În competiţie s-au înscris nouă echipaje (patru de gimnaziu şi cinci de liceu) din cadrul următoarelor unităţi şcolare: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, Liceul „Gheorghe Surdu” Brezoi, Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea, Liceul „George Ţărnea” Băbeni, Şcoala Gimnazială Golești.
Desfăşurarea concursului a presupus atât parcurgerea unor probe teoretice, cât şi a unor probe practice cu teme de protecţie civilă (transportul asistat al unei persoane accidentate aşezată pe targă pe o distanţă de 50 metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat).
În urma desfăşurării probelor, primele trei locuri în clasamentul general au fost ocupate de echipajele următoarelor școli:
• Liceu
Locul I: Liceul „George Ţărnea” Băbeni
Locul II: Liceul „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea
Locul III: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea
• Gimnaziu
Locul I: Liceul „George Ţărnea” Băbeni
Locul II: Liceul „Gheorghe Surdu” Brezoi
Locul III: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea
Reprezentanții ISU Vâlcea amintesc că echipajele care s-au clasat pe podiumurile întrecerilor au fost premiate cu diplome şi cupe. De asemenea, ocupantele locurilor I s-au calificat la etapa interjudețeană a concursului.