Școala a început cu dreptul și-n comuna Galicea


Clopoțelul a sunat și la cele două școli din comuna Galicea: Școala cu clasele I-IV și Școala cu clasele V-VIII. La deschiderea noului an școlar au participat copiii, alături de părinți, cadre didactice și reprezentanții administrației publice locale. Edilul comunei, Ion Năfliu (foto stanga), a ținut să precizeze că unitățile de învățământ au fost puse la punct pentru începerea școlii, fiind realizate, pe perioada verii, reparații, reabilitări. Nu a fost și cazul Grădiniței din Galicea, o unitate preșcolară nouă, cu condiții optime de studiu și joacă. Primarul Ion Năfliu le-a urat succes în noul an școlar tuturor elevilor și un bun venit preșcolarilor.
Mesajul „vicelui” Mărăcine


Redăm mai jos și mesajul de început de an școlar al viceprimarului comunei Galicea, Florin Mărăcine (foto dreapta):
„Clasele Școlii Galicea vor fi de astăzi (n.r. luni, 9 septembrie)  inundate de bucurie și zâmbete colorate! Fie ca și la sfârșitul anului școlar toți să fiți premianți, pentru a putea merge în tabăra ( deja tradițională) la mare! Vom fi alături întotdeauna de nevoile dumneavoastră și vom încerca să vă asigurăm toate condițiile ( la fel cum am făcut în ultimii ani)! Îmi doresc implicare din partea tuturor, pentru a face din Școala Galicea una din școlile cu cele mai bune rezultate din județ! Succes tuturor!”
Viceprimarul Mărăcine a vrut să dea și exemplu de dascăl implicat, de clasă organizată frumos și gata să întâmpine elevii, referindu-se la cadrul didactic cu origini galicene, care activează, în prezent, la CNI „Matei Basarab”, Maria Ungureanu.