SCM A CONFIRMAT AȘTEPTĂRILE în meciul cu Bera Bera


Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, s-a dovedit zi cu noroc pentru handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea. Echipa municipalității a susținut primul joc în actuala campanie a cupelor europene. În turul al treilea din European League (cea de-a doua competiție ca valoare din handbalul feminin european inter-cluburi), oaspete în Sala Sporturilor „Traian” a fost gruparea spaniolă Bera Bera. Întâlnirea s-a încheiat cu victoria sportivelor pregătite de antrenorul Bent Dahl, la capătul unui meci în care nu prin prisma norocului dintr-o zi de 13 au câștigat sportivele care îmbracă tricourile echipei Primăriei Râmnicului.
Beneficiind de o «bancă lungă», așa cum se spune în handbal, dar și valoroasă, pe care iau loc sportive din cinci-șase naționale, Bent Dahl a avut posibilitățile tactice de a-și conduce echipa spre victorie, dar și de a face modificările necesare în prima repriză a meciului, atunci când jocul trupei râmnicene a cam scârțâit.
Bera Bera a avut un avantaj de trei goluri la pauza întâlnirii de sâmbătă, scor 16-13. Vâlcencele au revenit însă în partea secundă și au confirmat așteptările de a se impune în fața unui adversar dintr-un campionat al Spaniei mult inferior celui din România. Vâlcea a marcat la foc automat în partea secundă și a obținut o victorie scontată și meritată, la o diferență de șase goluri, scor final 34-28.

Urmează returul de la San Sebastian

După victoria din partida tur și diferența de valoare dintre handbalistele care se află în cele două loturi, apreciem că problema numelui echipei care va câștiga această dublă nu se mai poate pune. SCM Râmnicu Vâlcea are forța necesară de a se impune și în fieful echipei spaniole din San Sebastian și de a încheia anul 2021 cu victorii pe linie! Și, oricum, chiar dacă nu va câștiga meciul din Spania, echipa municipalității râmnicene își poate permite luxul de a pierde în Spania la cel mult cinci goluri pentru a avea asigurate «biletele» pentru grupele European League.
Meciul retur dintre Bera Bera și SCM Râmnicu Vâlcea este programat sâmbătă, 20 noiembrie 2021, cu începere de la ora 17.00.
Până la acel ultim joc oficial din anul 2021, echipa râmniceană va mai avea de susținut un alt meci. Este vorba despre partida de la Zalău, ultima din Liga Florilor românească pe acest an. Întâlnirea din județul Sălaj este programată joi, 18 noiembrie 2021, cu începere de la ora 16.00, deci cu numai două zile înaintea jocului din Spania!