Scandal pe apa pluvială în ședința ADI APA Vâlcea


• edilul Cristian Nedelcu din Drăgășani, dezamăgit de felul în care decurg lucrurile
• președintele ADI APA Vâlcea, Robert Schell: „Nedelcu e supărat și pe bună dreptate”
Ședința recentă a reprezentanților ADI APA Vâlcea a fost una furtunoasă: edilul orașului Drăgășani, Cristian Nedelcu (foto, stânga), s-a arătat nemulțumit de faptul că-n Parlament se discută ca apa pluvială, atât de la persoanele fizice, cât și juridice să fie achitată de primării. Primarul s-a arătat dezamăgit de cum decurg lucrurile, de faptul că, în prezent, scoate din buget 500.000 lei/anual pentru achitarea apei pluviale. Ce părere are președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară APA Vâlcea, Robert Schell (foto, dreapta), despre întreaga situație?
„Domnul primar din Drăgășani este supărat… și pe bună dreptate. Localitățile plătesc apa pluvială, lucru legal. Doar că, în prezent, în Parlament, se discută o lege prin care apa pluvială de la persoanele fizice și juridice să intre, ca și cost, în bugetul primăriilor. E un lucru greu pentru noi, edilii. Așadar, pe lângă ce aveam noi în subordine, trebuie să mai preluăm și alte cheltuieli”, a precizat șeful ADI APA Vâlcea și, totodată, edilul orașului Brezoi, Robert Schell.
Pe de altă parte, Schell recunoaște că ar putea lua o decizie de a nu se plăti apa pluvială, dar problema ar cădea pe spinarea Apavilului și n-ar duce decât la afectarea bugetului societății.
Până una, alta, prea puțini edili au fost cei care au fost vocali la ședința respectivă și asta pentru că-n multe dintre localitățile vâlcene, chiar în acest secol, lipsește canalizarea.