S-a lansat proiectul pilot „Fiecare copil merită o poveste”


Ieri, s-a lansat în Vâlcea proiectul pilot „Fiecare copil merită o poveste”, proiect al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, derulat în parteneriat cu Asociația OvidiuRo. Este vizată creșterea calității educației preșcolare în mediile defavorizate.
Așadar, marți, 16 octombrie, responsabilii de cercuri pedagogice au participat la un training de formare pentru a deveni ei înșiși, pe bază de voluntariat, formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului – pentru toți cei aproximativ 600 de profesori de învățământ preșcolar din județ. Astăzi, 17 octombrie, directorii unităților școlare care au în subordine învățământul preșcolar sunt așteptați la întâlnirea cu OvidiuRo și reprezentanți ai I.Ș.J. Vâlcea, găzduită de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”. De asemenea, în cadrul programului, 1.000 de copii din mediul rural din județul Vâlcea vor primi «Prima Carte pentru acasă», iar în grădinițele defavorizate vor fi amenajate centre de bibliotecă.
„Ne bucurăm de implicarea Asociației OvidiuRo în județul Vâlcea și de faptul că, prin acest program, formarea unei obișnuințe de a răsfoi o carte se va face de la cele mai fragede vârste. Prima carte reprezintă începutul și este un dar pe care îl poţi deschide iar şi iar, amintindu-ți de oameni dragi, de cei care ți-au pus pentru prima dată creionul în mână sau cu care ai buchisit primul cuvânt. La nivel județean, este unul din cele mai importante proiecte ale noastre și sperăm că acest exemplu va fi urmat de toți. Felicit echipa de proiect și îmi doresc ca povestea începută să aibă finalul fericit pe care visul unui copil îl începe prin a fost odată ca niciodată”, declară prof. Andra Bică, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea.