Romulus Bulacu l-a luat la întrebări pe ministrul Transporturilor


• obiectul întrebării vizează reabilitarea drumului care leagă orașele Brezoi și Petroșani
Zilele trecute, prin intermediul unei interpelări, senatorul liberal Romulus Bulacu i-a adresat două întrebări concrete ministrului Transporturilor, Lucian Șova. Parlamentarul vâlcean l-a chestionat pe oficialul de la București cu privire la reabilitarea Drumului Național 7A, cale rutieră care face legătura între orașul Brezoi și municipiul Petroșani din județul Hunedoara. De asemenea, senatorul Romulus Bulacu a prezentat presei și un răspuns pe care ministrul Lucian Șova l-a prezentat în urma unei alte interpelări.
În rândurile următoare, prezentăm integral comunicatul de presă la care facem referire:
„În luna martie 2018, v-am adresat o întrebare privind situaţia reabilitării şi modernizării DN 7A ce leagă oraşul Brezoi de Petroşani. În răspunsul oferit de dumneavoastră, după explicaţiile privind mai multe amânări, aţi comunicat că «… în Programul BEI II, pentru anul 2018 a fost aprobată pentru obiectivul Consolidare şi protecţie versanţi DN7 A km 63+200-km86+601. C.N.A.I.R. S.A. prin D.R.D.P Craiova a început demersurile pentru demararea procedurii de achiziţie publică având ca obiect Prestări servicii de elaborare PT, DE, documentaţie obţinere avize, acorduri, autorizaţie de construire şi asistenţă tehnică pe parcursul execuţiei lucrărilor la acest obiectiv, urmând ca apoi să fie demarate şi procedurile de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor şi, respectiv, servicii de consultanţă».
Vă reamintesc că acest drum ar trebui să asigure accesul turiştilor către un obiectiv turistic de maximă importanţă pentru județul Vâlcea, Transalpina Ski Resort. Mai este foarte puţin timp până la deschiderea sezonului, astfel că, domnule ministru, cu autoritatea de care dispuneți, vă rog să-mi comunicați:
1.Care este stadiul de reabilitare al DN 7A?
2.Cum puteţi asigura accesul turiştilor către pârtia de ski, în condiţii decente, având în vedere starea dezastruoasă a drumului, până la finalizarea execuţiei lucrărilor de consolidare?
Vă mulțumesc. Solicit răspuns scris!”.