ROMSILVA A SCOS LA VÂNZARE 34.000 de pomi de Crăciun


În perioada Sărbătorilor de Iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat că oferă spre vânzare 33.996 pomi de Crăciun. Cei mai mulți dintre aceștia au fost recoltați din culturi specializate din pepinierele silvice proprii. Din totalul pomilor de Crăciun oferiți la vânzare în acest an de către Romsilva, 22.551 sunt din specia brad și 11.445 din specia molid sau alte specii de rășinoase. 70% dintre pomii de Crăciun, respectiv 23.926 bucăți, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Prețurile sunt foarte atractive

În acest an, prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri și ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălțimea între doi și trei metri. Solicitările pentru exemplare de peste trei metri înălțime sunt considerate comenzi speciale.
Pomii de crăciun sunt vânduți de către ocoalele silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, iar persoanele fizice au prioritate la achiziționarea acestora. Dacă pomii de Crăciun sunt vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau alte locuri amenajate, la aceste prețuri se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare.

Despre Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului (circa 48% din pădurile țării) și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Romsilva