ROMSILVA A GĂSIT O SOLUȚIE pentru a nu permite ca prețul lemnului să crească nejustificat de mult


Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva ne-au anunțat că volumul de lemn pus pe piață de până la finalul acestui an a fost suplimentat cu 500 de mii de metri cubi. Propunerea venită în acest sens din partea directorului general al Romsilva, vâlceanul Daniel Nicolăescu, a fost aprobată de Consiliul de Administrație în ultima ședință din această lună.
Astfel, față de un program inițial de 9,5 milioane metri cubi recoltați din pădurile proprietatea publică a statului, până la finalul anului vor fi puși pe piață 10 milioane de metri cubi. Din această cantitate, 3,9 milioane de metri cubi vor fi oferiți ca lemn fasonat, iar 6,1 milioane de metri cubi ca lemn pe picior.
„Menționăm că ponderea lemnului fasonat pus pe piață de Romsilva a crescut în acest an la 39%, față de 26% pe parcursul anului trecut. Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a aprobat, în ultima ședință, un volum de 10 milioane de metri cubi pentru a fi recoltați în 2023 din pădurile proprietatea publică a statului. Din acest volum, 50% va fi valorificat ca lemn fasonat, exploatat prin forțe proprii sau contracte de prestări servicii de exploatare forestieră, și 50% prin licitații de vânzare a lemnului pe picior către agenții economici atestați”, ne-au anunțat reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor.

Despre Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Romsilva