Ridicatul din umeri: Reacția ministerelor la despăgubirea sinistraților din Alunu


Despăgubirea pentru distru­gerea a opt gospodării din Alunu, ca urmare a alunecării haldei de steril, reprezintă 3,2 milioane lei, dar, deocamdată, ministerele abilitate să treacă la măsuri ridică din umeri.
În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, administrația locală din Alunu, prin vocea edilului Cristian Birăruți (foto), a prezentat tot ce s-a făcut pentru sinistrați: au fost alocați câte 3.000 lei/familie, printr-o hotărâre a CL Alunu, s-a decis scutirea de la taxe și impozite, pentru trei familii a fost solicitată intervenția angajaților Distribuție Energie, în vederea racordării la iluminat și s-au depus la Instituția Prefectului Vâlcea evaluările cu gospodăriile și bunurile distruse.
Hotărârea sumei necesare despăgubirii, adică 3,2 milioane lei, a trecut pe la mai multe ministere, ajungând în final la Ministerul Afacerilor Interne. Nimeni nu mai știe ceva, dar face totuși un lucru: ridică din umeri.
De amintit și faptul că CET Govora a decis acordarea fiecărei familii afectate a 15 tone de cărbune pentru încălzirea din timpul iernii.