Pagubele precipitațiilor din Vâlcea depășesc 24 milioane lei


Precipitațiile abundente căzute în intervalul 17 iulie, ora 06.00 – 8 octombrie, ora 06.00, au produs pagube în zeci de localități vâlcene.
În comuna Alunu, sat Alunu, s-au înregistrat următoarele pagube: au fost inundate două gospodării cu anexe și două drumuri de acces inundate în pct. Cătălin Dincă și Dumbravă Vasile; un drum sătesc distrus pe o lungime de cca. 0,7 km – pct. drum ocolitor Halda de steril, teren agricol afectat pe o suprafață de cca. 4,5 ha – pct. Lunca la grajduri și teren agricol afectat pe o suprafață de cca. 5,6 ha – pct. Treapu Mic.
Ploile au făcut pagube de 1.190 mii lei în comuna Berislăvești: au fost afectate DC Dăngești – Camp, pe o lungime de 2 km și DC Cârstănești – Bădești, pe o lungime de 2,5 km; a fost afectat un pod în pct. Poiana cu Rugi, o punte pietonală distrusă în pct. Lotreni, un pod distrus în pct. Valea Țigăniei și o alunecare de teren pe o distanță de 0,6 km – pct. Valea Tulburoasă – Tudosescu.
Comuna Costești: satul Bistrița: trei drumuri comunale: DC Stog – Bistrița, pe o lungime de 0,15 km – pct. Tronsonul Mărunțelu – Curelaru; un drum comunal afectat pe 0,15 km în pct. DJ 646 – Petrescu Cristian și un drum comunal, afectat pe 0,5 km – pct. DJ 646 – Exploatarea Minieră Rm. Vâlcea, cariera Bistrița. Valoarea pagubelor este de 40 mii lei; satul Văratici – DC afectat pe o lungime de cca. 0,4 km – pct. DJ 646 – Neagota; sat Costești – DC Blezeni afectat pe o lungime de cca. 0,8 km – pct. Ungureanu Nicolae, Istocescu Gheorghe – Istocescu Constantin; satul Pietreni – DC afectat pe o lungime de 0,8 km și un alt drum comunal afectat pe 0,9 km.
În comuna Cernișoara, a fost afectat un canal în pct. Armășești Vest și un drum de interes local. În Horezu, au existat numeroase pagube în satele Râmești, Romanii de Sus, Romanii de Jos, Urșani, Tănăsești și amintim de 21 de drumuri de interes local.
În localitatea păstorită de edilul Alexandru Dediu, Păușești Măglași, pagubele ajung la 5.700 mii lei: alunecare mal drept pârâul Olănești, sat Coasta, pe o lungime de cca. 0,4 km – pct. Dealul Morii și erodare mal drept pârâul Olănești, sat Pietrari, pe o lungime de 0,4 km – pct. Școala Pietrari.

Pagube însemnate și în Păușești Otăsău și Stroești

În comuna Păușești Otăsău, s-au înregistrat pagube în valoare de 260 mii lei: satul Cernelele: DS Cernelele – Băile Govora, erodare rigole de pământ și beton, DC 126A Barcanele – 0,3 km, DS platformă drum afectată pe o lungime de 0,25 km, pct. Pârvulești – Găinușe Sofia – Cârstoiu Marin; DS platformă afectată pe o lungime de 0,4 km – pct. Păușești Grui, trei gospodări.
În Stroești, satul Pojogi, pagubele depășesc 68 mii lei. Sunt afectate drumurile locale din: Pojogi – Cerna, Cireșu, Stroești, Dianu și Obrocești.
Pagubele se mai înregistrează în: Voineasa, Vaideeni, Sinești, Muereasca, Mateești, Dănicei, Golești, Boișoara, Bălcești și Budești. De asemenea, au fost afectate și DN 65 C – Bălcești și DN 7A – Voineasa.