„Respect pentru istoria și trecutul municipiului nostru. La mulți ani, râmniceni!”


După cum ați aflat din edițiile anterioare ale cotidianului nostru, luni, 20 mai, sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea a fost gazda ședinței festive destinată împlinirii a 631 de ani de la atestarea documentară a orașului nostru, într-un hrisov ce poartă semnătura lui Mircea cel Bătrân. La eveniment au luat parte reprezentanți ai Arhiepiscopiei Râmnicului, ai Consiliului Județean Vâlcea și ai Prefecturii Vâlcea, cetățeni de onoare ai orașului, parlamentari, consilieri municipali, șefi de deconcentrate, oameni din mediul cultural-artistic al județului și mulți alții. Invitați de seamă au fost Vasile Daniel-Suciu (foto, în stânga imaginii), viceprim-ministru (care, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a venit în județul nostru pentru a semna mai multe proiecte care urmează să fie implementate în județele Vâlcea, Dolj și Mehedinți) și Claudiu Manda (foto, în dreapta imaginii), vicepreședinte al Senatului.
Printre parlamentarii vâlceni care au participat la momentul solemn s-a aflat și social-democratul Eugen Neață (foto, în centrul imaginii). Printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, deputatul vâlcean a apreciat importanța acestei acțiuni și i-a felicitat pe râmniceni la aniversarea orașului lor.
„La invitația primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, am participat la ședința festivă a Consiliului Local dedicată aniversării a 631 de ani de la prima atestare documentară a Râmnicului. La ședința festivă au participat vicepremierul României și ministrul dezvoltării, Daniel Suciu, vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, și președinții Consiliilor Județene din Mehedinți și Dolj. În cinstea acestui eveniment, Primăria a organizat exemplar, ca în fiecare an, un program plin de activități cultural-artistice, concerte și multe surprize. Respect pentru istoria și trecutul municipiului nostru! Respect pentru cei care, în prezent, scriu istoria acestui minunat oraș – Râmnicu Vâlcea! Felicitări primarului Mircia Gutău și consilierilor locali pentru organizarea exemplară a acestui eveniment! La multi ani, Râmnic! La multi ani, râmniceni!”, a fost mesajul transmis de către deputatul Eugen Neață cu acest prilej.