Renga a dat startul proiectului „Vâlcea curată”


Prefectul Radu Renga aduce la cunoștință că, în această perioadă, la nivelul județului Vâlcea, se desfășoară o amplă campanie de verificare a localităților pe linia respectării salubrizării. Denumită „Vâlcea curată”, campania se bazează pe sprijinul diferitelor instituții cu atribuții în domeniu. Scopul acestei campanii este acela de a îmbunătăți activitatea de gospodărire și înfrumusețare a localităților din județ, de a proteja mediul înconjurător, de a impulsiona administrațiile publice locale în aplicarea și respectarea legislației în domeniu, dar și de a implica societatea civilă în astfel de acțiuni.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu menționează că, pentru a se verifica modul în care vor fi luate măsurile ce se impun pe linia salubrizării localităților, s-a constituit o comisie mixtă. Aceasta este coordonată de un reprezentant al Instituției Prefectului Vâlcea, aici regăsindu-se reprezentanți ai Comisariatului Județean Vâlcea al Gărzii Naționale de Mediu, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, precum și ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea. Comisia va verifica și modul în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate/întreținute șanțurile și rigolele în localitățile județului Vâlcea, în vederea asigurării secțiunilor de scurgere a apelor mari.
Prefectul Radu Renga atenționează că vor fi verificate, în principal, cursurile de apă mici pe care s-au produs, în anii anteriori, blocaje ce au condus la pierderi de vieți omenești și pagube materiale, precum și localitățile în care au avut loc inundații ca urmare a nerealizării/neîntre­ținerii corespunzătoare a șanțurilor și rigolelor de scurgere a apelor pluviale.