După ce a fost atacat pe tema situației de la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, Rădulescu le-a transmis numai de bine cârcotașilor de pe Facebook


Zilele trecute, Constantin Rădulescu a oferit câteva precizări după ce, în ultima perioadă, atât instituția pe care o conduce – Consiliul Județean Vâlcea, cât și el ca persoană au fost ținta unor atacuri defăimătoare legate de presupusa calitate slabă a serviciile medicale și condițiile precare oferite în maternitatea din Râmnicu Vâlcea.
„Având în vedere ultimele informații și atacuri la persoană apărute pe canalele de socializare, pe tema Maternității din Râmnicu Vâlcea, pentru corecta informare a opiniei publice, mă văd obligat să fac următoarele precizări:
Da… Maternitatea din județul Vâlcea nu a beneficiat în ultimii 30 de ani de investiții care să o recomande ca unitate medicală de elită. Mai avem mult de lucru aici, însă ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani nu se poate rezolva peste noapte. Am început, însă, să investim și să modernizăm Maternitatea.
În ultimii trei ani, Consiliul Județean Vâlcea a investit 5,2 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Maternitatea vâlceană fiind secție a acestuia. Avem, în prezent, în licitație lucrări de consolidare a clădirii, pentru care Consiliul Județean a alocat aproximativ un milion de lei. De asemenea, avem pregătit un proiect de modernizare, reabilitare și dotare a Meternității, inclusiv documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), proiect pentru care vom solicita sprijin prin POR. Urmează să investim aici aproximativ 38 milioane lei (circa 8 milioane euro), bani care vor fi folosiți pentru modernizarea întregii clădiri, de la subsol până la acoperiș, pe interior și exterior.
Așadar, lucrăm pentru a rezolva problemele existente și pentru binele vâlcenilor. Unii vor zice că nu e de ajuns, însă noi îi asigurăm că nu stăm degeaba. Iar celor care ne critică, fără justificare, le dorim sănătate și le transmitem că îi vom invita la începerea lucrărilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, pe marginea acestui subiect.