PROIECT DE MULTE MILIOANE DE LEI, aprobat pentru modernizarea străzilor din Perișani


În comuna Perișani, administrația locală s-a zbătut și se zbate în continuare pentru atragerea de fonduri, indiferent de unde provin acestea. Nu putea fi ratat nici Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, lansat recent de Ministerul Dezvoltării și pentru care au fost anunțate deja proiectele care vor primi finanțare, Pentru comuna Perișani, a fost selectat un singur proiect spre finanțare, însă acesta este unul de mare importanță pentru administrația locală și, mai ales, pentru locuitorii comunei din Țara Loviștei.
În concret, chiar dacă vor avea de suportat și disconfortul din timpul efectuării lucrărilor, la sfârșitul acestora, perișănenii se vor bucura de alți kilometri buni de drumuri comunale care vor fi modernizate. Proiectul intitulat „Modernizare străzi în comuna Perișani, județul Vâlcea” va primi, pe parcursul anilor în care va fi implementat, peste 14,1 milioane de lei noi. Vorbim, iată, despre aproape trei milioane de euro, fonduri importante care vor fi folosite pentru asfaltarea și modernizarea mai multor drumuri comunale din pitoreasca localitate situată în nord-estul județului nostru. Cu acești noi kilometri de asfalt care se vor turna în comuna Perișani, drumurile comunale (cel puțin cele din zonele unde se află case) vor fi, în linii mari, asfaltate în totalitate.
Acest demers al autorităților locale, cele care au lucrat la documentarea, scrierea și depunerea proiectului, sprijinit financiar de Ministerul Dezvoltării, nu va aduce doar simplul beneficiu al circulației (auto și pietonală) în condiții optime. Trebuie să gândim în perspectivă și să ținem cont că, în Perișani, există interes, din partea persoanelor fizice, atât pentru construirea caselor de locuit, cât și pentru edificarea unor micropensiuni. Iar fiecare kilometru de asfalt modernizat sau nou-turnat evident că ajută pe toată lumea!