Primii pași pentru înființarea unui nou CET la Vâlcea


Joi, 26 septembrie, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu (foto), se va întâlni cu Ștefan Vuza și specialiști din cadrul Chimcomplex (fostul Oltchim), cu administratorul judiciar al CET Govora și specialiști de la CJ pentru a pune la punct primii pași pentru înființarea unui nou CET la Vâlcea.
„Chiar dacă întâlnirea are loc în trei, asta nu înseamnă că nu suntem deschiși colaborării și cu alte societăți economice sau unități administrativ teritoriale, cum ar fi Ciech Soda România sau Primăria Râmnicului. Consiliul Județean nu va fi interesat de un număr semnificativ de acțiuni în viitorul CET”, a precizat în acest sens președintele Rădulescu. Așa cum se poate observa, singurul interes al CJ Vâlcea va fi o așa-zisă «acțiune de aur» prin care să poată avea un cuvânt de spus asupra furnizării agentului termic și apei calde ce vor fi livrate populației județului Vâlcea. În rest, aspectele care țin de prețuri, energie electrică  sau abur nu interesează CJ Vâlcea, acestea fiind părți strict ce țin de economia concurențială.
De precizat este și faptul că Ștefan Vuza de la Chimcomplex a venit concret cu ideea pentru organizarea întâlnirii, aceasta fiind explicația pentru care discuțiile pornesc acum în trei.