Primarul Cosac și „vicele” Pirnea, echipa din fruntea Primăriei Vlădești


De puțin timp, destinele cetățenilor din comuna Vlădești sunt conduse de o echipă nouă și tânără, reprezentată de primarul Adrian Cosac (foto, stânga) și viceprimarul Bogdan Alexandru Pirnea (foto, dreapta). Cosac a fost viceprimarul localității până-n momentul în care edilul Sorin Ghiță, găsit în incompatibilitate, a pierdut, în instanță, lupta cu procurorii Agenției Naționale de Integritate.
Cine este Adrian Cosac? Noul primar s-a născut în comuna Vlădești. În perioada 2004-2008, a fost consilier local la Primăria Vlădești, iar din 2008 până-n aprilie 2017 a fost viceprimar. Este licențiat în Științe Juridice și are o diplomă de master în specializarea Managementul Afacerilor.
Edilul Adrian Cosac face echipă bună cu tânărul inginer Bogdan Alexandru Pirnea, care ocupă funcția de viceprimar.

Agendă bogată în proiecte

Primarul Cosac continuă acțiunile deja demarate, amintind aici: salubrizarea localității, efectuarea de reparații la Școală, Grădiniță, Căminul cultural, Centrul de zi pentru copiii aflați în situații de risc, baza sportivă; obținerea autorizației ISU pentru Școala „Grigore Mihăescu” din Vlădești, unde în corpurile A și B s-au tot făcut modificări și îmbunătățiri; desființarea gropilor de gunoi neautorizate; delicata problemă a câinilor fără stăpâni. Extinderea rețelei de gaze reprezintă, de asemenea, o prioritate, dat fiind și numărul mare de solicitări venite de la cetățeni. Pentru aceasta însă, trebuie găsită o sursă de finanțare, investiția neputându-se face din bugetul local.
Ca și proiecte de primă urgență pentru care, în perioada următoare, va începe implementarea amintim: consolidare zone cu alunecări de teren – Dosu cu Morile, Trușculești, Bogoslovești, Fântâna – Calea Lacului, consolidare alei pietonale, de-a lungul DN 64, finalizarea sistemului de alimentare cu apă în sat Fundătura, amenajare – reabilitare drum sat Trundin până în zona de legătură cu Râmnicul, prin Dealul Malului, amenajare drum Grosu cu Morile – Ocnița, prin punctul Islasul comunal Puțu Sec.
De asemenea, se are-n vedere implementarea și a proiectelor de pe OUG 28/2009.
La Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene au fost depuse nouă proiecte majore: trei proiecte de modernizare a infrastruc­turii, respectiv asfaltarea drumurilor, construi­rea de rigole și podețe, modernizarea sistemului de iluminat public stradal, amenajarea centrului civic, care cuprinde și amenajarea Monumentului Eroilor, a Troiței, înființarea unei piețe publice, a unei stații de autobuz, modernizarea și dotarea Școlii, amenajarea bazei sportive în incinta școlii și construirea unui pod peste râul Olănești.
Și la Compania Națională de Investiții a fost depus un proiect pentru construirea unei săli de sport în Vlădești.
„Vreau să-i asigur pe cetățenii localității Vlădești că îmi doresc să nu-i dezamăgesc. Dorința și obiectivul meu sunt acelea de a avea o comună frumoasă, dotată cu toate cele necesare din punctul de vedere al utilită­ților, facilităților, accesului și circulației pe drumurile publice din localitate, conform standardelor europene”, a declarat edilul Adrian Cosac.