Primăria Râmnicului a demarat înregistrarea suprafețelor de teren din oraș pe care crește cea mai alergenică plantă din România


În conformitate cu Legea nr. 62/2018, Primăria Râmnicului a demarat acțiunea de centralizare a suprafețelor de teren din municipiu pe care se constată existența buruienii ambrozia, activitate ce urmează să se încheie în 25 mai 2023. Ulterior, până în 5 iunie 2023, se vor trimite somații proprietarilor terenurilor infestate cu ambrozie pentru luarea măsurilor de eliminare a acestei buruieni, de verificarea conformării urmând să se ocupe o comisie județeană mixtă. În prima jumătate a lunii iulie, această comisie va da avertismente celor care nu respectă legea, iar în doua jumătate a aceleiași luni, cei avertizați și care nu au luat măsurile necesare vor fi amendați cu sume între 700 – 5.000 lei (persoanele fizice), respectiv între 5.000 – 20.000 lei (persoanele juridice).

Ce este ambrozia?

Ambrozia este o plantă ce poate ajunge la înălțimi de doi metri și este întâlnită, în general, de-a lungul șoselelor și căilor ferate. Sensibilitatea la polenul de ambrozie se manifestă cel mai frecvent sub forma rinoconjunctivitei și a astmului, dar poate avea și manifestări cutanate sau chiar șoc anafilactic.